Mesto Poprad prezentovalo turistické možnosti na výstave vo Viedni

19.01.2006 Poprad

Poprad 19. januára (TASR) - Svoje turistické atraktivity prezentovalo mesto Poprad na medzinárodnej výstave Ferien vo Viedni, ktorá prilákala na výstavisko v...
Poprad 19. januára (TASR) - Svoje turistické atraktivity prezentovalo mesto Poprad na medzinárodnej výstave Ferien vo Viedni, ktorá prilákala na výstavisko vyše 134 000 návštevníkov a stovky odborníkov.

\"Mesto Poprad malo zastúpenie v stánku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch, \" informovala dnes hovorkyňa Zuzana Pojedincová.
Popradský primátor Anton Danko považuje cestovný ruch za dôležité odvetvie pre mesto i región. S agentúrou preto podpísal dohodu o spoluúčasti na zahraničných výstavách a veľtrhoch v roku 2006.
Mestám a obciam ponúka Slovenská agentúra pre cestovný ruch výhodné podmienky účasti vo svojom stánku, keďže účastnícky poplatok je hradený z fondov Európskej únie. \"Využili sme ponuku a budeme sa prezentovať na viacerých veľtrhoch, \" uviedol popradský primátor.
Vedúca Mestského informačného centra Marta Kurpášová ako priama účastníčka výstavy vo Viedni konštatovala, že najväčší záujem bol o voľnočasové aktivity v Poprade a okolí počas celého roka. \"Bodovali\" aj gotické pamiatky Spiša, tzv. Gotická cesta, do ktorej je zahrnutá aj mestská časť Popradu - Spišská Sobota. Na výstave rozdali asi 1 000 kusov informačných materiálov o Poprade a ďalších 1 300 tých, ktoré propagovali jednotlivé subjekty cestovného ruchu v meste a okolí. Prvých návštevníkov viedenskej výstavy predpokladajú privítať v Poprade počas najbližšej letnej a zimnej sezóny.
V prvom polroku 2006 sa bude Poprad prezentovať na zahraničných výstavách v Helsinkách, Mníchove, Prahe, Berlíne, Budapešti, Katowiciach a Frankfurte. Výber konkrétnych veľtrhov, na ktorých sa predstaví v druhom polroku, uskutočnia v máji.
 

Vyberte región